Emma Hällbacka header

About

emma-hallbacka-about-1000

Vem är Emma?

Jag heter Emma Hällbacka, är 28 år och kommer från, och bor kvar i, Göteborg. Bästkusten i mitt hjärta! Jag har bloggat under olika format sedan 2008, men alltid med en tydlig personlig prägel och med ett positivt fokus. Bloggen började som ett sätt att dokumentera mitt liv som student, men har under åren alltmer glidit in på träning och hälsa i alla former allteftersom mitt intresse växt och jag bytt sysselsättning. Jag skriver mycket om min pågående viktresa, min kärlek till träning, och olika sätt att tolka och manipulera kroppens olika signaler. Även de mentala bitarna får stort utrymme: här finns inga tabun när det gäller vikt och kropp. En viktig del av bloggen är också alla färgglada träningskläder – jag vägrar svart i löpspåret trots att träningskläder ofta görs för människor som redan är vältränade.

Mitt blogg-CV

Utöver den här bloggen har jag även drivit den numera nedlagda nagellacksbloggen the Nailpolish Saga, och gjort upppdrag som bloggare för Sveriges största populärvetenskapliga astronomimagasin Populär Astronomi. Jag har blivit utsedd till månadens medlemsblogg av Better Bloggers i januari 2016, och veckans bloggdesign på Designadinblogg.se samma månad. Jag är också grundare av nätverket Bloggar om Hälsa, en samling driftiga kvinnor som alla skriver om hälsa och träning ur olika perspektiv. Tillsammans når vi ut till tiotusentals läsare varje månad!

Bloggar om hälsa

Jag är medlem i bloggarnas branschnätverk

Jag är stolt medlem i branschorganisationen Better Bloggers. Där kan jag nätverka, utbildas och få tips och råd från mina kollegor i en annars ganska ensam bransch. Om du som läser själv är bloggare så råder jag dig att gå med. Tillsammans jobbar vi för en enad och etisk bloggbransch, fri från smygreklam och med fokus på kvalitativt innehåll. Vi jobbar med att bygga varandra och våra varumärken, och tillsammans mejsla fram den nya bloggbranschen.

Better Bloggers Emma Hällbacka

När jag inte bloggar

Bloggen är min viktigaste sysselsättning, min bebis. Men jag har även annat på schemat. Jag har pluggat fysikprogrammet på Göteborgs universitet och har under många år varit studentfackligt engagerad i kåren och studentföreningarna. Jag jobbar 40% på gymkedjan Fitness24seven och med lite tur är det jag som står i receptionen och hjälper dig skaffa gymkort nästa gång! Jag driver bloggen som enskild firma sedan augusti 2015, och har stora drömmar för företaget. Jag är dessutom antagen till kostvetenskap på Göteborgs Universitet hösten 2016 även om jag kände att den utbildningen kanske inte var helt rätt för mig just nu. Det finns helt enkelt så mycket jag vill göra!

Sugen på ett samarbete? Läs det här först!

No Comments

Leave a Reply